Erik Solheim vil ikke svare på om han har forlatt SV

Tidligere SV-leder og statsråd Erik Solheim ble før stortingsvalget i 2013 spurt om å være førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oslo. Han takket nei, og jobben gikk til Rasmus Hansson.

Solheim, som var SV-leder i ti år, vil i dag ikke svare på Aftenpostens spørsmål om han fortsatt er medlem av SV eller hva han stemte ved valget.– Med base i Paris vil jeg ikke gå inn i den typen spørsmål. Jeg vil nøye meg med å si at jeg er glad MDG gjorde det bra, sier Solheim.Solheim forteller at han har vært på MDGs partikontor flere ganger, og at han også har holdt foredrag på en konferanse for Grønn Ungdom.– Jeg har gitt dem noen råd. Jeg har snakket med mange av lederne i MDG, både på telefon og per epost. Jeg prøver å bringe videre mine erfaringer fra Norge og utlandet om hva som virker og ikke virker. Grønn politikk har vært mitt viktigste engasjement i flere tiår, sier Solheim til avisen.Han forteller at sentrale folk fra MDG også har vært i Paris, der Solheim jobber, for å diskutere politikk. Men han vil ikke gå mer i detalj om besøkene.– Det er begge deler. Jeg har blant andre snakket med Rasmus Hansson og Hilde Opoku, generalsekretær Lars Gaupset og Lan Nguyen Berg i Oslo. Sentrale personer i MDG har ikke nødvendigvis så stor erfaring med medier og medietrykk, og de spør om hvordan de skal håndtere det. (©NTB)