Erna vil finne oljeerstatning

Statsminister Erna Solberg mener det er viktig å begynne tidlig om man skal finne noe som kan erstatte oljen.

Statsminister Erna Solberg mener det haster å finne nye, klimavennlige løsninger, og understreker nå viktigheten av et stort grønt skifte, skriver Dagens Næringsliv.- Det er viktig at Norge blir med på verdensdugnaden. Det dreier seg om folks arbeidsplasser. Men vi kommer ikke til å nå målene om vi ikke har norsk industri og næringsliv med oss. Det er helt nødvendig, sier Solberg, og påpeker at oljen vært viktig for dagens velferdssamfunn.- I fremtiden skal vi finne noe som erstatter oljen. Det er en formidabel oppgave vi står overfor. Dette er et langt løp, men det er viktig å begynne tidlig, sier hun.NHO-sjef Kristin Skogen Lund og LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen foreslo mandag ifølge DN at regjeringen må sette av 100 milliarder til klimasubsidier frem mot 2030.