Frps kommunetopper skeptisk til sine egne

Halvparten av Frps listetopper i kommunene mener partiets egne profiler skremte velgerne i valgkampen.

Det viser en epostundersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført. Undersøkelsen er blitt besvart av listetopper i 139 kommuner. Halvparten er helt enige eller nokså enige i at «uheldig opptreden fra partifeller i valgkampen skremte vekk velgere».Tre av fire er også helt enig eller nokså enige i at partiet var uheldig i hvilke enkeltsaker som ble dominerende i valgkampen. Flere viser til flyktningsaken. Ni av ti av dem som svarte er helt eller nokså enige i at mediene har gitt et skjevt bilde av Frps politikk.Eks-partileder Carl I. Hagen utpekes av mange for sine uheldige utspill. Av de 33 som spesifikt utdyper hvilke uheldige utspill de mener ga problemer i valgkampen, peker 14 på Hagens opptreden. Ingen andre partitopper utpekes i samme grad.Carl I. Hagen sier i en kommentar til avisen at det er helt greit for ham å være syndebukk. Han sier at noen må tenke på langsiktige konsekvenser av det som skjer.– Men jeg er fullt klart over at det ikke er populært. Hadde jeg vært like populistisk som SV og snudd kappen etter vinden, hadde jeg ikke blitt kritisert, sier han. (©NTB)