Høyresiden erkjenner valgnederlag i Hellas

Leder for konservative Nytt Demokrati, Vangelis Meimarakis, erkjenner nederlag i valget i Hellas. Samtidig gratulerer han venstrepartiet Syriza med seieren.

Akropolis Athen Hellas (AP Photo/Petros Giannakouris, File)

Venstrepartiet Syriza har 35,3 prosent oppslutning etter at 25 prosent av stemmene er talt opp, opplyser det greske innenriksdepartementet.Nytt Demokrati får 28,1 prosent av stemmene.– Jeg gratulerer ham. Det ser ut til at innbyggerne ikke endret sin mening, sier Meimarakis til journalister søndag kveld.En høytstående kilde i Syriza sier til Reuters at venstrepartiet, som ledes av tidligere statsminister Alexis Tsipras, vil danne regjering innen tre dager.– Jeg ønsker å gjenta det Tsipras sa, som er at en regjering vil bli dannet innen tre dager, sier kilden til nyhetsbyrået. (©NTB)