Homovigsel i kirken tidligst i 2018

Selv om det er ventet valgskred til homovennlige Åpen folkekirke i kirkevalget, kan det ta lang tid før likekjønnet ekteskap tillates i norske kirker. Tregt byråkrati får skylden.

Homofilt par - Foto: AP

Selv om det skulle bli flertall på neste kirkemøte som samles i april, jobber byråkratiet i Kirken så sent at vigselsliturgi for likekjønnede trolig ikke vil være på plass før i 2018, skriver Klassekampen.Sakspapirer fra Kirkerådet slår fast at det vil ta tid å få innført endringene, og at spørsmålet tidligst kan avgjøres i 2017. Men selv en innføring i 2017 «vil være svært krevende», ifølge papirene som avisen gjengir.– Dette haster. Vi burde hatt en liturgi for lenge siden, sier andrekandidat på Åpen folkekirkes liste i Oslo Gard Sandaker-Nielsen.Samtidig understreker han at saken må forankres i det kirkelige demokratiet og følge vanlig prosedyre for liturgisaker.De endelige resultatene fra kirkevalget er først klare 8. desember, men forskere har antydet at det kan gå mot et svært godt valg for Åpen Folkekirke. Tall for valgdeltakelsen blir offentlige i torsdag.