- Hun er ferdig som politiker

Professor Tor Midtbø mener korrupsjonssiktelsen setter stopper for Trude Drevlands politiske karriere.

– Dette er en politisk skandale med en betydelig alvorlighetsgrad. Hun er ferdig som politiker. Jeg kan ikke se for meg at hun kan fortsette, uavhengig av hva etterforskerne konkluderer med, sier Tor Midtbø til DN.Han er professor ved Universitetet i Bergen og forfatter av boken «Skandaler i norsk politikk», og mener kontakten mellom ordføreren og Næringsdepartementet gjør den politiske skandalen mer alvorlig.– Det er svært alvorlig at private hensyn i dette tilfellet kan ha fått politiske konsekvenser. Det er mange som kan la seg friste av litt luksus, og det er selvsagt ugreit, men når saker får et konkret politisk utfall, er det enda verre, sier Midtbø til DN.