– Kaos utenfor PU i Oslo

Det var totalt kaos utenfor Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo natt til tirsdag da en gruppe flyktninger ventet på å få registrere seg, ifølge en frivillig.

Refugees Welcome to Norway melder tirsdag at det var uholdbare forhold ved Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo natt til tirsdag.En gruppe på opptil 25 flyktninger befant seg på gata ved 3-tiden natt til tirsdag i påvente av registrering. En av de frivillige som stiller opp for flyktningene, Mohsan Raja, sier til Nettavisen at det var et totalt kaos.– Det var veldig mange mennesker utenfor PU. Den siste puljen på 20 personer gikk inn for å registrere seg klokka 4 i natt, sier Raja tirsdag morgen.Han sier at de ankomne flyktningene, som egentlig skal slippe å sove ute, ikke fikk tilbud om noe fra politiet, og at de frivillige måtte hjelpe til med pledd, liggeunderlag, varm drikke og mat.Politiets utlendingsenhet ber om forståelse for at trykket er langt høyere enn vanlig.– Alle som kommer til PU i løpet av natten blir tilbudt overnatting. De siste dagene har det imidlertid ankommet så mange i løpet av natten at noen har måttet vente noe lengre før de har blitt fulgt til overnattingslokalene. Vi kjenner imidlertid ikke til at noen har ventet i mange timer, sier enheten til NTB. (©NTB)