Kinas president avviser industrispionasje

Kinas president Xi Jinping avviser at landet bedriver industrispionasje via nettet og tar til orde for økt samarbeid med USA på området.

Xi uttaler seg om en rekke temaer i et lengre intervju med avisen Wall Street Journal tirsdag, samme dag som den kinesiske presidenten innleder sitt besøk i USA.- Den kinesiske regjeringen er ikke involvert i noen form for tyveri av forretningshemmeligheter og støtter og oppmuntrer heller ikke på noen som helst måte kinesiske selskaper til å bedrive slik virksomhet, sier Xi til avisen.- Vi er klare til å øke samarbeidet med USA på dette området, sier Xi videre.USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice varslet mandag at USAs president Barack Obama kommer til å innta en direkte tone når han under Xis besøk skal ta opp temaer som menneskerettigheter, industrispionasje og bruk av omstridte havområder i Sør-Kinahavet.Xi er i USA på invitasjon fra Obama fra tirsdag til fredag. Deretter skal Kinas president være til stede i forbindelse med 70-årsmarkeringen i FN fra lørdag til mandag. (©NTB)