KrFs fylkesledere åpner for å bryte samarbeid

11 av 15 fylkesledere i KrF åpner for å bryte samarbeidsavtalen med regjeringspartiene allerede før neste valg dersom partiet ikke får større gjennomslag for sin politikk.

Hans Olav Syversen. Foto: Scanpix

Det viser en ringerunde Klassekampen har gjort. Et flertall av fylkeslederne stiller seg dermed bak KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen og stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad som i et intervju med Vårt Land tirsdag sa at Høyre må legge til side søndagshandel og lage et sentrumsorientert budsjett. Hvis ikke kan det borgerlige samarbeidet ryke.– Hvis regjeringen finner flertall sammen med Venstre for søndagshandel, da er det over og ut, sier fylkesleder Trude Brosvik i Sogn og Fjordane.Per Pedersen i Nordland mener samarbeidet kan ryke allerede i høst.– Det er en smertegrense for hva vi tåler. Det er på tide at vi setter hardt mot hardt, sier han.Kristelig Folkepartis landsstyre samles til helga for å gå gjennom valgresultatet. Partiet fikk kun 5,4 prosents oppslutning ved kommunevalget. (©NTB)