Kvinne tiltalt for falske skattefradrag på 200 millioner

En 39 år gammel kvinne er tiltalt for medvirkning til grovt skattesvik. Hun skal ha hjulpet nesten 2.000 personer med falske skattefradrag.

Jan Egil Kristiansen. Foto: Scanpix

Samlet dreier det som om ubeskattede inntekter på rundt 200 millioner kroner, skriver Aftenposten fredag.Saken, som håndteres av Romerike politidistrikt, er en av de største skattemyndighetene har hatt målt i antall personer som er involvert, sier leder for Skattekrimenheten i Skatt øst, Jan-Egil Kristiansen.Kvinnen er i tillegg tiltalt for egen manglende moms og skatt, samt grov skattesvindel av nesten 600.000 kroner. Hun har levd på Nav mens hun skal ha fungert som «rådgiver», ifølge avisen.Det er vel to år siden politiet og Skatteetaten gikk til aksjon mot kvinnen og nettverket rundt henne. Kvinnen skal ha brukt 60 personer som mellommenn for å skaffe nye klienter. Selv skal hun ha sikret seg inntekter fra klientene ved å beregne seg prosenter av spart skatt fra hver klient.– Det mest alvorlige i denne saken er medvirkningen til skatteunndragelse for nær 2.000 personer, i tillegg kommer egen unndragelse av skatt og moms samt svart avlønning til mellommenn, sier han.Den tiltalte norsk-vietnamesiske kvinnens nettverk av mistenkte skattesnytere er ikke det eneste som nå etterforskes.– Det er flere saker på trappene, sier politiadvokat Mathias Emil Hager i Romerike politidistrikt til Aftenposten.Han bekrefter at dette dreier seg om miljøer av ikke-etniske nordmenn. I et av de andre nettverkene skal det dreie seg om over 800 personer, og falske fradrag fors 60 millioner kroner. (©NTB)