- Lav oljepris er den nye normalen

Rogalandsbediftene ser nå enda mørkere på fremtiden.

Detalj fra Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX olje oljeservice

Ifølge en ny undersøkelse utført av SR-Bank og TNS Gallup er stemningen i Rogaland nå radikalt forverret, skriver Dagens Næringsliv.Undersøkelsen er foretatt blant hele 600 bedrifter i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene. Den omfatter alle typer bedrifter i alle bransjer, men oljepessimismen har slått kraftig gjennom siden forrige konjunkturbarometer ble laget i november.- Vi venter at lav oljepris er den nye normalen, sier sjeføkonom i SR-bank, Kyrre M. Knudsen.For 2016 har forventningene i næringslivet i de fire fylkene sett under ett falt fra 57 til 49 poeng, hvor verdier under 50 indikerer pessimissme. Og det er bedriftene i Rogaland som ser mørkest på fremtiden med en indeks på 42, ned fra 55 i fjor.Blant bransjene er det ifølge DN de bedriftene med to tredjedeler eller mer av omsetningen knyttet til olje, som er mest pessimistiske. Her har indeksen stupt fra 55 til 31 poeng.