MDG-politiker lot 5-åring trekke lodd om forhandlingspartner

Miljøpartiet De Grønnes ene representant i det nye kommunestyret i Årdal lot sønnen på fem år få trekke lodd om hvilke partier hun skulle forhandle med først. Dermed beholder Ap-makta.

årdal

Som i flere andre kommuner rundt om i landet fikk Miljøpartiet De Grønne (MDG) en vippeposisjon i Årdal i Sogn og Fjordane. Sandra Opheim, påtroppende varaordfører for MDG, forteller at hun lot sin fem år gamle sønn få avgjøre hvilken av blokkene hun skulle ha dialogmøte med først, skriver Sogn Avis.– Brage trakk lodd, og jeg tok bilde av det og sendte til de andre. Det var Arbeiderpartiet først. Det var helt innledende samtaler og ikke noe forhandlingspreget i det hele tatt. Vi sa vi trengte tid. Siden har partiet jobbet med det, forteller Opheim.Årdal har siden 50-tallet vært en bastion for Arbeiderpartiet i Sogn og Fjordane og blant partiets beste kommuner i landet. I årets kommunevalg gikk Ap imidlertid tilbake hele 29,9 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2011 og fikk en oppslutning på 44,8 prosent. Senterpartiet gikk nesten like mye fram som Ap gikk tilbake, og fikk en oppslutning på 38,8 prosent.Senterpartiets Aleksander Øren Heen var strålende fornøyd etter valget og sa at han så fram til å bli ordfører. Nå er han skuffet.– Vi kom aldri i posisjon. Vi hadde kun drøftingssamtaler, der vi signaliserte sterkt hva slags gjennomslag de ville få dersom de gikk inn i et samarbeid. Det at de ikke engang ville forhandle med oss, det sier nok sitt, sier han til Sogn Avis. (©NTB)