Motstanderne raser mot flyktningkvotene

Representanter fra EU-landene som stemte mot vedtaket om flyktningkvoter tirsdag kveld, er ikke sparsomme med kritikken av beslutningen.

Romania, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn stemte alle mot omfordelingen, men blir nå tvunget til å ta imot et antall asylsøkere fra Hellas og Italia. Det får toppolitikere i landene til å se rødt.– Bare framtiden kan vise hvilken tabbe dette var, tordnet Tsjekkias president Milos Zeman ifølge BBC.– Vi vil veldig snart innse at keiseren ikke har klær. Dette var et nederlag for sunn fornuft, fulgte hans innenriksminister Milan Chovanec opp.For øvrig har Slovakias statsminister Robert Fico nektet å ta imot flere kvoteflyktninger. «Vi vil ikke respektere dette diktatet fra majoriteten», sa han.I Latvia, et land som stemte for fordelingen av de 120.000 flyktningene og migrantene, marsjerte hundrevis av folk i gatene i protest mot vedtaket som ble gjort i EUs innenriks- og justisministermøte i Brussel.Ungarns regjering sier i en kort uttalelse at landet vil respektere tirsdagens avgjørelse.I EU-kommisjonens oversikt over fordeling av de første 66.000 kvoteflyktningene, skal Romania ta imot 2.475, Tsjekkia 1.591, Ungarn 1.294 og Slovakia 802 asylsøkere. (©NTB)