Nå venter toppøkonomene lavere renter lenger

Markedet er delt på midten, men flertallet av toppøkonomene på Wall Street tror renten holdes uendret.

federal reserve

– På tide å rive av plasteret! Blødningen stoppet for lenge siden, og såret er helet, sier direktør Tim Anderson i meglerhuset MND Partners i en epost til DN.Men ifølge avisen er markedet delt på midten om dette er riktig dag for å starte normaliseringen. 45 prosent av toppøkonomene på Wall Street venter renteheving torsdag, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.– Dette er en svært «close call», skriver økonom Michael S. Hanson i Bank of America Merrill Lynch i en oppdatering onsdag.Flere eksperter ser forbi den forestående hevingen, som mange mener er i ferd med å bli mer symbolsk enn noe annet.– En heving på 0,25 prosent er isolert sett ikke et stort skritt. Det er hva Fed sier som er viktig, sier fastrentestrateg Steven C. Huber i forvaltningsselskapet T. Rowe Price til DN.