Norges første grønne varaordfører

Miljøpartiet De Grønnes talskvinne Hilde Opoku blir varaordfører i Trondheim.

I mandagens kommunevalg ble Miljøpartiet De Grønne Trondheims tredje største parti med 7,7 prosent oppslutning.– Posten som varaordfører gir oss muligheten til å gi velgerne våre mest mulig uttelling for den tilliten vi har fått fra velgerne. Jeg er klar for å brette opp ermene og jobbe for å gjøre Trondheim til en europeisk foregangsby for klima og miljøløsninger, sier Opoku.Hun opplyser at De Grønne har fått gjennomslag for at klimagassutslippene i Trondheim skal kuttes med opp mot 90 prosent innen 2030.– Med dette vedtaket sikrer vi et umiddelbart taktskifte i klimapolitikken i Trondheim. Vårt mål er at byen skal bli en av Europas mest klimavennlige byer i løpet av kort tid, sier hun i en pressemelding.Opoku blir varaordfører i en allianse bestående av Arbeiderpartiet med ordfører Rita Ottervik i spissen. I tillegg til Arbeiderpartiet og De Grønne er SV, Venstre, Senterpartiet, KrF og Pensjonistpartiet med.