kø, rush, ring 3, biler

Norske diesel personbiler verre enn lastebiler

Utslippsjukset fra Volkswagen i USA kommer ikke overraskende på norske forskere.

Også norske diesel personbiler slipper ut opptil 40 ganger mer Nitrogenoksid (NOx) enn det bilprodusentene oppgir.– Når vi måler norske dieselbiler i virkelig trafikk som den er i Norden, blir overskridelsene veldig store, opptil 40 ganger mer enn det typegodkjenningen fra fabrikantene tilsier, sier forsker Rolf Hagman ved Transportøkonomisk Institutt (TØI) til NTB.TØIs målinger viser at nye diesel personbiler slipper ut mere NOx enn nye tunge kjøretøy. En ny personbil med dieselmotor i bytrafikk i gjennomsnitt slipper ut rundt tre ganger mer NOx enn en ny buss eller lastebilModeller fra Volkswagen skiller seg ikke nevneverdig ut fra andre bilmerker. (©NTB)