Ny rekordmåling for Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna er igjen Sveriges største parti og går ytterligere fram på en måling utført av YouGov. Flere enn hver fjerde velger sier de ville stemt på partiet om det var valg i dag.

SD går fram 2,1 prosentpoeng til 27,3 prosent i målingen som ble publisert i Metro onsdag kveld. Både Socialdemokraterna og Moderaterna faller og får en oppslutning på henholdsvis 21,8 og 20 prosent. Centerpartiet gjør et byks fra 5,6 til 7,5 prosent og Kristdemokraterna øker til 5,6 prosent. Centerpartiet er det eneste partiet som beveger seg mer enn feilmarginen i målingen.Folkpartiet, Miljöpartiet og Vänsterpartiet går alle tilbake og lander på 3,7 prosent, 5 prosent og 6,5 prosent.Målingen spurte også hva folk opplever som de tre viktigste politiske sakene for tiden, og her kom flyktning- og innvandringspolitikk øverst. 53 prosent mente dette er viktig for tiden.– Det er et spørsmål som er svært dominerende nå, og det er et spørsmål som gagner SD. Det skjer til tross for medienes oppmerksomhet om de positive sidene ved flyktningspørsmålet, sier Sören Holmberg, som er professor i statsvitenskap ved universitetet i Göteborg.Politisk ekspert Stina Morian sier tallene også er en «ekstrem mistillitserklæring» mot de øvrige partiene og deres håndtering av debatten.