Nye kabler skal sikre strømforsyning til Østlandet

Statnett skal fornye sjøkabelanlegget over Oslofjorden for 1,2 milliarder kroner. Arbeidet skal pågå de neste tre årene.

Scanpix

Målet er å sikre trygg strømforsyning til 2,5 millioner innbyggere på Østlandet. Dette gjørs ved å skifte ut to eksisterende kabler som ble bygget i 1958 og 1975.– Kablene vil bidra til stabil strømforsyning på det sentrale Østlandet og styrke muligheten til kraftutveksling med Sverige. Sjøkablene er også et viktig ledd i fornyelsen av hovedstrømnettet i Stor-Oslo, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim i Statnett.Statnett har valgt lokale leverandører fra Østlandsregionen til å utføre byggearbeidene – Nexans i Halden skal produsere sjøkabler og utføre arbeidene til sjøs, mens NCC Anlegg øst har fått ansvar for arbeidene på land, noe som vil sikre minst 50 arbeidsplasser i tre år fremover.Kostnadene er beregnet til 1,2 milliarder kroner. Arbeidene er planlagt å starte opp i månedsskiftet september/oktober, og er planlagt å pågå til høsten 2018