Obama og Putin møtes i New York mandag

Mandag møter Russlands president Vladimir Putin USAs president Barack Obama i New York, opplyser Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Putin og Obama i heftig diskusjon - Foto: AP

Kilder i Det hvite hus bekrefter møtet, som skal skje på sidelinjen under FNs hovedforsamling. De opplyser at det er kommet i stand etter ønske fra russisk side.– Gitt situasjonen i Ukraina og Syria, mener presidenten at det vil være uansvarlig å ikke forsøke å ha møter med russerne på høyt nivå, til tross for våre dype uoverensstemmelser med Moskva, sier en amerikansk tjenestemann.– President Obama vil bruke muligheten til å diskutere situasjonen i Ukraina, og han vil forsikre seg om at Moskva lever opp til forpliktelsene i fredsavtalen fra Minsk. Dette vil bli vårt hovedfokus i de tosidige samtalene, sier kilden til Reuters.Putin skal mandag også møte Japans statsminister Shinzo Abe. (©NTB)