Omstridt gresk minister trakk seg

Hellas' nye visetransportminister har trukket seg mindre enn et døgn etter at han ble utnevnt. Årsaken er tidligere uttalelser om jøder og homofile, som er stemplet som sterkt fordomsfulle.

Dimitris Kammenos ga sent onsdag kveld beskjed om at han går av. Han begrunner det med at det er i nasjonens interesse og at han vil bidra til at regjeringen fungerer på en skikkelig måte.Kammenos tilhører nasjonalistpartiet Uavhengige grekere, som har dannet regjering sammen med venstreorienterte Syriza etter søndagens valg. Han har samme etternavn som partiets leder og Hellas' forsvarsminister, men de to er ikke i slekt.Utnevnelsen av Kammenos skapte raskt sterke reaksjoner ettersom han tidligere i år sammenlignet greske EU-tilhengere med Auschwitz-fanger. Han har også hevdet at 2.500 jøder som hadde sitt arbeid i World Trade Center, på mistenkelig vis holdt seg hjemme under 11. september-angrepet i 2001. Han har også kommet med utfall mot homofile og kalt dem patetiske.Kammenos nekter for å ha skrevet de omstridte meldingene og legger i stedet skylden på hackere og andre som har hatt tilgang til hans Facebook-profil. (©NTB)