Opptil 800 kan miste jobben

Oljeserviceselskapet MHWirth kan måtte kvitte seg med mellom 500 og 800 ansatte globalt. (Rettet og utvidet kl. 14:55)

Øyvind Eriksen - Foto: Finansavisen

Retter: De opptil 800 oppsigelsene gjelder globalt, ikke bare i Kristiansand.Aker-sjef Øyvind Eriksen opplyste dette på en industrikonferanse mandag, melder NRK.MHWirth er eid av investeringsselskapet Akastor, der Aker har en eierandel på nesten 35 prosent. Selskapet har allerede vært gjennom en kuttrunde i år, da 100 fast ansatte og 200 konsulenter måtte gå.MHWirth har over 3.400 ansatte og innleide globalt. 1.520 er i Norge, de fleste av dem i Kristiansand. Tillitsvalgte for de ansatte frykter at den norske delen av selskapet vil oppleve flere nedbemanninger.– Vi har hatt allmøte i dag, og det går mot nye reduksjoner. Vi frykter at noen må gå, og at det blir i Norge, sier Asbjørn Michailoff Pettersen, som er hovedtillitsvalgt for de Nito-organiserte i MHWirth.– Dersom vi ikke får inn nye større kontrakter de neste tolv månedene, så blir det dessverre nødvendig med ytterligere nedbemanning, skriver administrerende direktør Roy A. Dyrseth i en epost til Fædrelandsvennen.Totalt har 1.000 ansatte i MHWirth måttet gå globalt.