Over 450 døde i Mekka

Tallet på døde etter tragedien i Mekka har steget til 453, opplyser saudiarabiske myndigheter. Over 700 er skadd.

Tallet på døde etter tragedien i Mekka har steget til 453, opplyser saudiarabiske myndigheter. Over 700 er skadd.Situasjonen oppsto da menneskene trengte seg sammen for å kaste småstein inn i konstruksjonen Jamarat i Mina.Pilegrimsvandringen til Mekka og Medina er en av verdens største religiøse samlinger. To millioner muslimer fra hele verden samlet seg ved Jabal Rahma, Barmhjertighetens fjell øst for Mekka i Saudi-Arabia, da hajj startet tirsdag.For å kunne ta imot flere, hadde saudiarabiske myndigheter i år satt i gang omfattende utbygging av Stormoskeen, som omkranser den hellige Kaba-steinen i Mekka.For nesten to uker siden veltet en massiv kran og knuste deler av taket på moskeen. 107 mennesker mistet livet, mens over 180 ble skadd.Hajj er en av islams fem søyler, som enhver troende muslim må gjennomføre en gang i livet dersom de er i stand til det. De øvrige søylene er trosbekjennelse, bønn, faste og veldedighet. (©NTB)