Petra ødelegger mindre enn fryktet

Petra ser hittil ut til å ha forårsaket mindre ødeleggelser enn fryktet, ifølge Gjensidige.

Norsjø ferieland, Akkerhaugen, Telemark, Flom

Torsdag ettermiddag hadde forsikringsselskapet fått inn 350 skademeldinger som følge av uværet.– Basert på det vi vet så langt, og erfaringen fra tidligere i måneden ser det ut til at Petra vil koste forsikringsbransjen over 100 millioner kroner, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.– Vi er overrasket over at omfanget ikke er større, sier han.Gjensidige tror forklaringen kan ligge i at uværet var godt varslet, og at det kom i et område hvor mange var forberedt fordi de nylig opplevde flom. Fortsatt rødt flomvarsel for TelemarkFlomfaren går noe ned i Vestfold, Buskerud og Agder-fylkene fredag. For Telemark vil den fortsatt ligge på rødt – det aller høyeste nivået.Det meste av nedbøren som ventes i forbindelsen med ekstremværet Petra, har nå falt, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) torsdag ettermiddag.– For fredagen er det fortsatt flomvarsel rødt nivå for Telemark, mens Buskerud, Aust-Agder og Vestfold går tilbake til oransje nivå. Det ventes ytterligere økning i vannføring, med fare for flomvannføring på rødt nivå, for deler av Skiensvassdraget og Numedalslågen, heter det i varselet.Mange områder er fortsatt berørt av store vannmasser, og NVE følger situasjonen. Folk oppfordres til å sjekke flomvarslene på varsom.no , der det også er tips om hva de kan gjøre i en slik situasjon. (©NTB)