– Pistolmann skapte kaos før U2-konsert i Stockholm

Foto: AP

U2-konserten i Stockholm søndag kveld ble avlyst etter en evakuering som man først trodde skyldtes teknisk trøbbel. Men årsaken skal ha vært at en bevæpnet mann tok seg inn på konsertområdet.Globen ble tømt for publikum, og politiet skal være på utkikk etter en bevæpnet mann i 20-årsalderen. Aftonbladet skriver at mannen skal ha blitt sluppet inn etter å ha utgitt seg for å være politimann og vist en pistol ved inngangen.– Jeg er politi og glemte å legge igjen denne på jobben, skal mannen ha sagt om pistolen, som han hadde i en mageveske.– Bono truetIfølge Expressen var grunnen til evakueringen at det ble meldt om en trussel mot U2s stjernevokalist Bono.Politiet hadde natt til mandag ingen mistenkte, men bekreftet at de har opprettet en sak om brudd på våpenloven.– Dette er basert på informasjon vi har fått fra arrangøren. I denne etterforskningen er det ingen mistenkt person, sier Tove Hägg ved Stockholm-politiets kommunikasjonsavdeling til Expressen.Bandet var allerede tilbake på hotellet da beskjeden kom om at konserten var avlyst. Den flyttes i stedet til tirsdag, til skuffelse for mange tilreisende U2-fans.Sikkerhetsspørsmål20 minutter etter utsatt starttid søndag kveld ble konsertarenaen tømt for folk. Ifølge en publikummer ble alle som var til stede, kroppsvisitert.Først skal ingen ha sluppet inn fordi systemet som skanner billettene, sviktet. Over 5.000 mennesker ventet utenfor, og da de først slapp inn, ble hele den store hallen tømt.– På grunn av et sikkerhetsspørsmål måtte Globen tømme, og etter råd fra politiet har vi intet annet valg enn å flytte konserten til en ny dato. Arrangøren beklager det inntrufne og håper på forståelse fra alle fans. Sikkerheten er vår høyeste prioritet, skriver Stockholm Globe Arenas på sin Facebook-side. (©NTB)