Politikere lager lokale avtaler om søndagsstengning

I stedet for å vente på Storting og regjering, velger mange lokalpolitikere å inngå lokale avtaler om fortsatt søndagsstengning. KrF leder an i vest og sør.

Dagrun Eriksen. Foto: Scanpix

I flere byer har partiet inngått forpliktende avtaler om at det fortsatt skal være søndagsstengt, skriver Vårt Land. Nestleder Dagrun Eriksen gleder seg over det som skjer og oppfordrer flere til å la søndagsstengning bli en del av forhandlingene om lokal makt.– Dette er et ekstra signal til regjeringen om at forslaget om søndagshandel bør legges bort, sier nestlederen. Og dersom regjeringen faller ned på Venstres modell, hvor spørsmål om åpne eller stengte butikker skal avgjøres lokalt, så er jobben allerede gjort der det allerede foreligger lokale avtaler.I Stavanger og Ålesund har KrF allerede sørget for at spørsmålet er avklart og tatt med i avtalen med samarbeidspartnerne. I Bergen er nei til søndagshandel et premiss for at KrF skal samarbeide med Ap i byrådet. Også i flere kommuner på Sørlandet er det inngått lignende avtaler, og det samme kan skje i Kristiansand. (©NTB)