Kampen mot IS sto høyt på listen da USAs president Barack Obama og russlands president Vladimir Putin møttes til sitt første formelle møte på to år i FN-bygningen i New York mandag.Etter møtet beskrev Putin møtet som «nyttig» og sa at han er klar til å bedre forholdet til USA. Han sa også at Russland ikke utelukker deltakelse i en militæraksjon med FN-mandat i kampen mot IS, sammen med vesten.Ifølge den russiske presidenten ble han og Obama enige om «å jobbe sammen for å takle de eksisterende uenighetene» mellom landene.Da møtet ble innledet var stemningen mellom de to statslederne tilsynelatende kald. Obama og Putin ga hverandre et kort håndtrykk foran flaggene til de to landene, før de fortsatte inn på et møterom.Tidligere på dagen gikk Putin og Obama hardt ut mot hverandres ståsted i Syria-konflikten da de talte til FNs hovedforsamling. Likevel tyder mye på at de to landene har nærmet seg hverandre i et siste i forsøk på å finne en løsning på konflikten. (©NTB)