Raymond Johansen er glad og rørt over å bli byrådsleder

Arbeiderpartiets Raymond Johansen er glad og litt rørt over at han nå blir byrådsleder i Oslo. Han håper både MDG og SV blir med i byrådet.

– Jeg har jobbet hardt for dette veldig lenge. Selv om det er mye som gjenstår, så skal jeg nå bli sjef i hjembyen min. Det gjør meg rørt, sier Johansen til Dagsavisen.Avklaringen «alle» ventet på kom torsdag ettermiddag, da Miljøpartiet De Grønne (MDG) kunngjorde at det blir forhandlinger om byråd i hovedstaden med Ap og SV.– Min ambisjon er at alle tre partier blir med på å danne byråd, sier Johansen.Frp umuligMiljøpartiets listetopp i Oslo, Lan Marie Ngyen Berg, sier at SVs miljøengasjement og Aps vilje til å komme dem i møte er et godt utgangspunkt for de videre forhandlingene.Etter samtaler og sonderinger med partier både på venstresiden og høyresiden, var konklusjonen at det ikke er mulig å danne en blokk der både Fremskrittspartiet og MDG er med.– Både miljøpolitisk og i sosiale spørsmål er Carl I. Hagen og Frp et parti det er krevende for oss å samarbeide med, sier Nguyen Berg.Alle må fåRaymond Johansen gir uttrykk for at han ikke tar noe for gitt.Jeg har vært med så lenge at det at vi faktisk skal sette oss ned og forhandle, er ingen selvfølge. Jeg går ydmyk til oppgaven, men håper vi lander en byrådserklæring hvor alle tre partier kjenner seg igjen, sier han til Dagsavisen.At Rødt har bestemt seg for å stå utenfor et byråd, men samtidig ønsker å gi sin støtte i form av en avtale, er ifølge Johansen helt greit.– De vil ikke sitte rundt bordet, det respekterer jeg. Bjørnar Moxnes og Rødt har fått et sterkt mandat igjennom valget, som vi skal ivareta. Vi vil ha samtaler med dem underveis, sier Johansen.Rask oppstartFristen for å bli enige er først om en snau måned, da det nye byrådet skal konstituere seg 21. oktober. Men NTB er kjent med at alle partiene ser seg tjent med å starte forhandlinger så snart som praktisk mulig.Ifølge Dagsavisen skal Ap, SV og MDG sende ut en pressemelding om framdriften for forhandlingene om kort tid. (©NTB)