Regjeringen har ennå ikke sendt nullmoms-søknad

Regjeringen gikk i fjor høst inn for nullmoms også for digitale nyhetsmedier. Men søknaden om ESA-godkjenning er fortsatt ikke sendt.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) sier til Klassekampen at søknaden blir sendt snart, men at det er vanskelig å si akkurat når det vil skje.EFTAs overvåkingsorgan ESA i Brussel må godkjenne nullmomsen ut fra EØS-avtalens regler for statsstøtte.Kulturministeren sier at det ikke er uvanlig med grundige forberedelser i nær dialog med ESA før en formell søknad oversendes.Fordi merverdiavgift ligger under Finansdepartementets ansvarsområde, er det finansminister Siv Jensen (Frp) som leder arbeidet med å få godkjent en digital nullmoms for medier. Men Widvey bekrefter overfor Klassekampen at hun som kulturminister med ansvar for mediesaker holdes løpende oppdatert.– Et av områdene som kan være vanskelig å avklare, er hvordan den nye nullmomsen for digitale nyhets- og aktualitetsmedier skal avgrenses. Som vi har sagt tidligere, ønsker denne regjeringen å inkludere lyd og levende bilder i et slikt fritak. Hvordan dette kan utformes på best mulig måte, er en av problemstillingene vi tar opp med ESA, sier Widvey. (©NTB)