Norge vil nå samarbeide med andre land for å finne ut hva man skal gjøre videre i utslippssaken.- Vi må avklare om man skal gå etter Volkswagen-konsernet eller om man skal gå etter importørene i de enkelte land, sier Solvik Olsen til NTB.Samferdselsministeren understreker at norske myndigheter ser svært alvorlig på det som har skjedd.- Dette er jo bevisst juks, ikke noe tilfeldig uhell. Det som har kommet fram tyder på at det er snakk om kriminelle handlinger. Vi kan ikke bare trekke på skuldrene og si: Ja, ja, ikke gjør det igjen, sier han.Samferdselsdepartementet vil torsdag ha møte med Vegdirektoratet for å få en oppdatering, og holder også kontakt med tyske myndigheter. Det kan også bli aktuelt å kalle inn importøren Harald A. Møller til et møte om saken, sier Solvik Olsen.- Det at VW bevisst har jukset med motorene sine, betyr at de har vært i det norske markedet på falske premisser. Det er strengt tatt en form for en politisak, sier Solvik Olsen, men understreket at mye er uavklart. (©NTB)