Siktelse mot IMF-sjefen blir trolig henlagt

Den franske påtalemyndigheten ba tirsdag om at etterforskningen av Christine Lagarde, som er siktet i en korrupsjonssak, avsluttes.

Lagarde.jpg

Sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) ble formelt siktet i saken i august i fjor. Hun ble anklaget for å ha utvist uaktsomhet i forbindelse med en omstridt pengeutbetaling da hun var finansminister i Frankrike i 2008.Tirsdag leverte påtalemyndigheten sin anmodning om at etterforskningen avsluttes. Frankrikes øverste ankedomstol må ta stilling til anmodningen før etterforskningen kan avsluttes, opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået AFP.For å få avsluttet en årelang feide mellom den franske staten og forretningsmannen Bernard Tapie, støttespiller for daværende president Nicolas Sarkozy, fikk Tapie utbetalt 403 millioner euro – 3,7 milliarder kroner etter dagens kurs – i 2008. Bak utbetalingen sto Lagarde, daværende finansminister og partifelle av Sarkozy.Christine Lagarde har ledet Det internasjonale pengefondet siden 2011. (©NTB)