Siktet 36-åring skal ha forklart seg om drapet i Tina-saken

Den ene 36-åringen som torsdag ble pågrepet i Tina-saken, skal ha forklart seg om hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept i 2000.

Lyngdal, siktet, drap, medvirkning til drap, Tina Jørgensen

Etter det Stavanger Aftenblad får opplyst, skal 36 åringen som først ble pågrepet i saken ha kommet med en forklaring til politiet om hva som egentlig skjedde da den 21 år gamle Stavanger-kvinnen ble drept natt til 24. september 2000.Forklaringen skal også knytte de tre andre siktede mennene til ugjerningen. Alle ble pågrepet torsdag.På en pressekonferanse torsdag kveld understrekte politiet at det er tidlig i etterforskningen. Kun den ene 36-åringen var da avhørt, og politiet ville ikke si noe om hva han har forklart – ei heller om han erkjenner straffskyld.– SamarbeiderMannens advokat, Odd Rune Tostrup, ønsker heller ikke å si noe om hva hans klient har fortalt om hendelsen. Advokaten understreker imidlertid at klienten samarbeider med politiet og at han har gitt en lang forklaring. 36-åringen er siktet for drap eller medvirkning til drap.Tre av de siktede mennene er 36 år gamle. Mannen som ble pågrepet sist – like før klokken 20 torsdag kveld, er 39 år gammel. Alle har tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder.I samme omgangskretsEn kilde NRK har snakket med forteller at alle de fire siktede kjenner hverandre, og at de alle kjente Tina Jørgensen.De skal ha blitt kjent med Jørgensen da hun ferierte i Lyngdal-området.Til Dagbladet forteller en kilde som har stått nær deler av vennegjengen, at de ofte dro for å feste i Stavanger på starten av 2000-tallet.20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000, etter å ha vært savnet i en måned. Hun ble sist sett utenfor Burger King i Stavanger sentrum.– Vekker et håpDrapssaken har i snart 15 år vært et mysterium for politiet. I 2013 gjenopptok politiet etterforskningen etter å ha mottatt flere tips, men etter åtte måneder ble den på nytt henlagt. I siste omgang er etterforskningen gjenopptatt etter ytterligere ny informasjon i saken.– Vi har visst over en viss tid at det har pågått en etterforskning. Hvor lenge ønsker vi ikke å gå inn på, men vi kjente til det, sier advokat Kjersti Jæger, som representerer Tina Jørgensens mor.– Det er for tidlig å si hva dette fører til, men det vekker selvsagt et sterkt håp om oppklaring og svar på alle de ubesvarte spørsmålene om hva som egentlig skjedde med Tina. Det har vi håpet på i 15 år nå, sa Jæger til NTB etter at den første pågripelsen ble kjent.Den først pågrepne mannen framstilles for varetektsfengsling fredag formiddag. For de andre siktede har politiet ikke tatt stilling til spørsmålet om varetekt. (©NTB)