Skal ha skålt i sherry verdt rundt 1 mill.

Millionskål mellom Putin og Berlusconi etterforskes.

Ukrainske myndigheter har satt i gang en kriminalsak etter at Vladimir Putin og hans gode venn Silvio Berlusconi nylig skal ha skålt i sherry verdt rundt 1 million kroner.Den 240 år gamle sherryflasken som er sakens kjerne, tilhørte vinselskapet Massandra, som ble drevet av den ukrainske staten inntil Russland annekterte Krim-halvøya i fjor. Nå beskyldes direktør Janina Pavlenko for underslag etter at hun skal ha åpnet flasken for Russlands president Vladimir Putin og hans gode venn, Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.Den spanske hetvinen fra 1775 var en av fem flasker som hadde vært i Massandras eie siden selskapet ble grunnlagt på 1800-tallet. Det er anslått at flasken er verdt mellom 800.000 og 1,2 millioner kroner.Uansett hva ukrainerne kommer fram til, er det lite sannsynlig at Pavlenko må møte i retten med det første, ettersom Russland har full kontroll på den omstridte halvøya i Svartehavet. (©NTB)