Soleklar Bill Gross: - Renten må opp nå

Først vil det gjøre litt vondt. Men Bill Gross mener det er verdt det.

Obligasjonskongen Bill Gross, som for et år siden fullførte en dramatisk overgang fra Allianz-eide Pimco til Janus Capital, mener Federal Reserve bør heve renten omgående. Dette går frem av investorlegendens siste månedsbrev til kundene, melder nyhetsbyrået Finwire ifølge Affärsvärlden.Utspillet, som er direkte rettet mot Fed, kommer etter at den amerikanske sentralbanken i forrige uke valgte å utsette det som vil bli den første renteøkningen siden 2008.- Gjør vondt på kort sikt Det viktigste hensynet for Gross er den amerikanske økonomiens langsiktige helse.- Forlat nullrenten og gjør det fort. Vil det gjøre vondt på kort sikt, ja. Vil det være bra på lang sikt, nesten helt sikkert, skriver han ifølge nyhetsbyrået i sitt Investment Outlook.Fed-sjef Janet Yellen viste i sin begrunnelse til den rådende uroen i verdensøkonomien. I tillegg er inflasjonen fortsatt lav.