Støre: - Vi vant valget som et lag

Ap-leder Jonas Gahr Støre hyllet valgkampjobben som gjorde at Ap nå er det største partiet i 18 av 19 fylker. – Vi nådde målene våre, og har gjort vårt beste kommune- og fylkestingsvalg på 28 år.

Støre påpekte at Arbeiderpartiet nå det ledende partiet blant unge velgere.– Unge velgere er i ferd med å bli en av våre sterkeste grupper, en fremgang på 8,9 prosentpoeng. Størst i alle fylker, sa han på partiets aller første landsstyremøtet på Utøya.– Den andre tendensen er at vi nå er storbypartiet. Før valget var tre av de fire største kommunene i Norge styrt av Høyre – etter valget vil tre av fire trolig være styrt av Arbeiderpartiet, fortsatte han.I tillegg trekker han fram at Ap gjorde et svært godt valg på Vestlandet.– Det lød ikke godt i de årene da folk på Vestlandet sa til oss at vi ikke forsto landsdelen. Men vi har jobbet med det, lyttet, reist, brukt tid, jobbet fram dyktige kandidater som har stilt til valg, sa Ap-lederen.For å beskrive valgsuksessen tok Støre fram noe Ole Gunnar Solskjær tidligere har fortalt på et landsmøte.– Han oppsummerte suksessen fra Manchester United-tiden og et visdomsord fra Sir Alex Ferguson: «Enkeltspillere scorer mål – lag vinner kamper». Slik opplever vi det i dag. Vi får mange flere ordførere, vi beholder posisjoner, taper noen, og vinner mange nye. Og vinner det gjør vi som lag. Takk til dette store laget, til dere!, sa Støre. (©NTB)