Publikum må sjekke TV, radio og/eller internett for oppfølgende værmeldinger utover dagen, skriver met.no. For Lofoten og Vesterålen meldes det om økning til vestlig full storm. Dette kan utvikle seg til kortvarig sterk storm. Vindkastene kan bli på 30 til 40 meter per sekund. Det meldes også om en signifikant bølgehøyde på 7 til 9 meter inn mot land ettermiddag og kveld.I Troms vil det være sent i ettermiddag være økning til sørvestlig full storm på kysten med vindkast opp mot 30 til 40 meter per sekund. På kvelden vil vinden dreie mot vest, og natt til onsdag blir det en minkende vestlig sterk kuling på kysten. Bølgehøyden i disse områdene vil komme opp i 10 til 11 meter inn mot kysten.Det er også mulighet for kraftig forhøyet vannstand på grunn av kombinasjon av høyt astronomisk tidevann i tillegg til høye bølger og kraftig vind ved flo natt til onsdag. (©NTB)