Svak krone og oljepris = rekordsterke tall

Jotun leverer knalltall, med god hjelp fra både valutaeffekter og lav oljepris.

Lave oljepriser og en sterk dollar er en super kombinasjon for Jotun. Malings­produsenten fra Sandefjord leverer rekordsterke tall, skriver DN.Etter årets åtte første måneder kan toppsjef Morten Fon slå i bordet med et driftsresultat på 1,63 milliarder kroner og et resultat før skatt på 1,54 milliarder kroner.- Valuta er det viktigste. En svak krone og en sterk dollar gir inflaterte tall i konsernregnskapet, der rapporteringsvalutaen er kroner. Men det er også endel andre ting som er bra hos oss. Så langt i år har vi en volumvekst på 13 prosent og salget er opp med ti prosent. Det er med på å dra lasset og forklarer deler av den sterke fremgangen, sier Fon til DN.Konsernet kan også glede seg over at oljeprisfallet gir lavere priser på en del av råvarene.- Man skulle tro at prisene hadde falt enda mer enn tilfellet er. Sånn sett gjør vi den samme observasjonen som bilistene, som etterlyser større sammenheng mellom prisen på nordsjøolje og det de betaler når tanken fylles opp, sier Fon til avisen. Han venter fortsatt sterk vekst for konsernet.- Vi regner fortsatt med en positiv salgsutvikling. Vår langsiktige satsing på organisk vekst og solid tilstedeværelse i vekstøkonomier gjør dette mulig, sier han til DN.