Tidenes laveste rente kan bli kuttet på nytt

- Personlig ville jeg ikke ha bundet renta nå, sier Nordeas Steinar Juel.

Norges Bank overrasket økonomene ved å kutte styringsrenta til 0,75 prosent fra et allerede historisk lavt nivå. Nordeas Steinar Juel teller rundetider mot nullrente.– Min vurdering er at rentene vil være lave i Norge i lang tid. Personlig ville jeg ikke ha bundet renta nå, sier Juel til NTB.Da sentralbanksjef Øystein Olsen torsdag kunngjorde at styringsrenta settes ned med 0,25 prosentpoeng, varslet han samtidig at nye nedsettelser vil kunne komme i løpet av det nærmeste året.– Rentebanen peker klart mot mars, sier Juel. Sjeføkonomen i Nordea er ikke sikker på at bunnen er nådd da heller.– Erfaringene fra andre land som har kjørt renta ned mot null, viser at det er svært vanskelig å heve den igjen, sier han. (NTB)