Danske Bank skriver i en pressemelding lørdag at banken nå kutter boliglånsrenten til unge medlemmer av Akademikerne til 1,99 prosent.- Vi var de første til å se to-tallet da vi kuttet boliglånsrentene i januar. Nå gjør vi det igjen, sier country manager Trond F. Mellingsæter i en kommentar.
Fra mandag vil Danske Bank tilby unge kunder som omfattes av Akademikeravtalen boliglån til 1,99 % nominelt.Ikke alene
- Det er skarp konkurranse om de unge kundene og derfor slår dette også ut i boliglånsrentene for denne gruppen, sier Mellingsæter som ikke kan huske å ha hatt så lave renter i banken noen gang.At Danske Bank er først ute er imidlertid en sannhet med små modifikasjoner. Også Sparebanken Øst kutter nemlig renten til 1,99 prosent, ifølge DN.Det gjelder tjenesten Boligkreditt.no, som tilbyr denne renten på lån over fire millioner kroner.- For lån over fire millioner setter vi ned renten fra 2,27 til 1,99 prosent effektiv rente, forteller Anne Siri Rhoden Jensen, avdelingsbanksjef i Boligkreditt.no, til DN.Til forskjell fra Danske Bank gjelder denne renten uavhengig av alder og medlemskap i en forening.Fra før av har bare små lokalbanker tilbudt renter under to prosent - og da med forbehold at man må flytte til bygda.