Tror på lave renter i fem til ti år

Professor Steinar Holden spår lave renter i lang tid fremover.

Professor Steinar Holden. Foto: Scanpix

Professor ved Universitetet i Oslo, Steinar Holden, mener at det er behov for å stimulere økonomien nå, og håper på et rentekutt på 0,25 prosentpoeng torsdag, skriver Dagens Næringsliv.- Oljeprisen har falt mye og har gitt store utslag, og det er grunn til å tro at den kommer til å være lav lenger enn vi trodde før og at utslagene blir større enn vi trodde opprinnelig, sier Holden til avisen.Han er ikke bekymret for at nordmenn skal venne seg til et unormalt lavt rentenivå.- Rentenivået er blitt lavere på mer langvarig basis. Det vil si at det rentenivået vi har nå, det er ikke så lavt allikevel. Det er svært lavt sammenlignet med historiske rentenivåer, men ikke så lavt sammenlignet med hva vi tror om renten fremover, påpeker Holden.- Det er ikke sånn at hvis husholdninger og bedrifter innstiller seg på det rentenivået vi har nå, så vil de ta helt feil i forhold til hva renten kommer til å være om fem år. Jeg tror vi kommer til å ha nokså lave renter i lang tid. I fem år, ti år. Kanskje lenger enn det også, sier han til DN.