Tsunamivarsel etter kraftig jordskjelv

Minst to personer mistet livet og ti er skadd etter at et jordskjelv med styrke 8,3 rammet Chile onsdag. Flere meter høye bølger slår inn mot kysten, og det er sendt ut tsunamivarsel.

The roof of a shop is pictured on the ground after it was dislodged by waves in Concon city September 16, 2015. A magnitude 8.3 earthquake hit off the coast of Chile on Wednesday, shaking buildings in the capital city of Santiago and flooding some coastal areas under a tsunami warning. REUTERS/Rodrigo Garrido

Lokale tjenestemenn bekrefter dødsfallene overfor nyhetsbyrået AFP, men har foreløpig ikke kommet med flere detaljer. Skjelvet, som ifølge USAs geologiske overvåkingstjeneste USGS inntraff rundt 12 kilometer under bakken, hadde en styrke på 8,3.Den chilenske marinen opplyser at bølger på opp mot 4,5 meter slår inn mot kystbyen Coquimbo. Kort tid etter skjelvet ble det sendt ut varsel om en mulig tsunami på over tre meter langs kysten av Chile og Peru.Fare for betydelig mindre tsunamier ble varslet for en rekke øyer i Stillehavet, inkludert Hawaii. Bølgene vil eventuelt nå Hawaii først ved tretiden om natten lokal tid, og det jobbes med å vurdere faren.Skjelvet skjedde litt før klokken 1 natt til torsdag norsk tid. Episenteret lå utenfor kysten av Chile, rundt 500 kilometer nord for hovedstaden Santiago. Både skjelvet og to etterskjelv kunne kjennes i hovedstaden.Flere gruveselskaper i Chile melder at driften deres ikke er påvirket av skjelvet.USGS meldte først at styrken på jordskjelvet var 7,9, men oppgraderte dette. Seismologer ved Universitetet i Santiago sier skjelvet var svakere og hadde en styrke på 7,2.