Tysk påtalemyndighet etterforsker Volkswagen

Den tyske påtalemyndigheten har åpnet etterforskning av Volkswagen etter avsløringene om juks med utslippsmålinger.

I en uttalelse skriver påtalemyndigheten at etterforskningen først vil gå gjennom tilgjengelig informasjon om saken, og se på saker som privatpersoner allerede har rettet mot selskapet.- Det kan også bli aktuelt å etterforske ansatte på ledernivå i Volkswagen, heter det i uttalelsen.Selskapet har innrømmet å ha installert programvare i dieselbiler fra Volkswagen og Audi som får dem til å virke mer miljøvennlige enn de egentlig er.Programvaren har blitt installert på rundt elleve millioner biler, ifølge selskapet.Tyske myndigheter ble i sommer gjort oppmerksom på at det var forskjell på testresultater og faktiske utslipp fra biler produsert i landet, men bedyrer at de ikke kjente til VWs juks.I USA har to VW-kunder bestemt seg for å gå til sak mot bilgiganten. Advokaten deres sier de ikke ville ha kjøpt bilene, dersom de visste hvor lite miljøvennlige de var, ifølge Sky News. (NTB)