Tyske myndigheter visste om unøyaktige biltester

Tidligere i år ble tyske myndigheter gjort oppmerksom på at det var forskjell på testresultater og faktiske utslipp fra biler produsert i landet.

Illustrasjonsbilde på forurensing i rush-trafikken. Biler i kø, eksos, soloppgang / solnedgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Tysklands transportdepartement bedyrer likevel at de ikke kjente til Volkswagens programvare, som er blitt brukt for å pynte på testresultatene for utslipp fra selskapets biler.I sommer utfordret De grønne i Tyskland regjeringen på forskjellen mellom målte utslipp fra biler på testsentre, og bilenes faktiske utslipp ute på veiene. Da svarte regjeringen at de var klar over dette, og at regelverket ville bli skjerpet.- Målet er å få mer presise resultater gjennom å forbedre måleprosessen, var regjeringens svar, som kom 28. juli.Avisen Die Welt skriver at svaret nærmest er å anse som en erkjennelse av at myndighetene visste om jukset, men det avviser transportdepartementet.- Det var ingen kunnskap hos oss om bruken av utslippskontrollerende teknologi, sier en departementstalsmann. (©NTB)