Værmelding frem til år 2100: - Mer regn i vente

Ekstremværet Petra er i ferd med å legge seg. Men i årene framover kan vi vente oss både mer regn og enda mer intense nedbørsperioder i Norge.

grått vær og regn Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det går fram av rapporten «Klima i Norge 2100» som legges fram førstkommende tirsdag, ifølge Dagsavisen.Rapporten tar utgangspunkt i forskning fra FNs klimapanel og kommer med en prognose for hvordan framtidens vær blir her til lands.– Trenden som har vært de siste 30 årene fortsetter. De samlede nedbørsmengdene blir enda større og nedbøren vil komme enda mer intenst, sier sjef for Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) Per Sanderud til avisen.Rapporten er laget av forskere fra blant annet NVE og Miljødirektoratet, og blir på tirsdag lagt fram for statsråder og toppolitikere under Klimatilpasningskonferansen 2015 i Oslo.Ifølge prognosene er det spesielt Nordvestlandet og Helgelandskysten som kan vente seg mer regn framover. Hvordan det blir for Østlandet er meteorologene litt mer usikre på. (©NTB)