Widvey får kritikk for sammensetningen av nytt medieutvalg

Kulturminister Thorhild Widvey (H) får kritikk for valget av leder i utvalget som skal utrede pressestøtte og TV-lisens.

Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås skal lede utvalget, som ble presentert fredag.Sjefredaktør i Vårt Land og tidligere konsernsjef i Mentor Medier, Helge Simonnes, reagerer på sammensetningen av utvalget.– Utvalget er ikke spesielt balansert med hensyn til hva medlemmene har ment om støtten til mediene. Det ledes av en person som for inntil et år siden var med på kraftfulle anslag mot pressestøtten, sier han til Klassekampen. Knut Olav Åmås var ansatt i Kulturdepartementet inntil i fjor høst.Kulturminister Widvey sier til avisen at hun har lagt stor vekt på bredde, erfaring og kompetanse når hun har valgt ut medlemmene.– Knut Olav Åmås er valgt fordi han og Fritt Ord har stor kredibilitet i mediebransjen. Vi som kjenner ham, vet at han er særdeles opptatt av mediemangfold, sier Widvey og legger til at det ikke er diskvalifiserende å ha vært politiker.Utvalget preges ellers av topper i mediebransjen, blant dem kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, TV 2-direktør Olav T. Sandnes, lederen i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Randi Øgrey og Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum. (©NTB)