12 døde i oversvømmelser ved den franske Rivieraen

Minst 12 personer har mistet livet i voldsomme oversvømmelser ved den franske Rivieraen, deriblant tre beboere på et eldrehjem.

Nice. (AP Photo/Lionel Cironneau).

Kraftig regn har ført til at elva Brague har gått over sine bredder og send dødelige bølger inn mot et eldrehjem, hvor tre beboere druknet. Fem andre har trolig omkommet da de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter.Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da de ble stående fast i en tunnel. En annen person druknet i gaten i Cannes.Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene.I byen Antibes står flere store gater under vann.– Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter.Ifølge det franske værmeldingsbyrået er de verste stormene over i Frankrike og på vei mot den italienske kysten. (©NTB)uvakt@ntb.no