Åpnet landets første tasteplass i Bergen

For å hindre at mobiltastende sjåfører blir ufokuserte i trafikken, åpnet Trygg Trafikk og Gjensidige landets første tasteplass i Bergen torsdag.

– Å taste på mobilen mens du kjører, er som å kjøre med bind for øynene. Det skal svært lite til før du kommer over i motsatt kjørebane, kjører av veien eller treffer en syklist eller fotgjenger. Ved å tilrettelegge for tasteplasser oppfordrer vi bilistene til å bruke mobilen først når bilen har stoppet, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.Tasteplassen i Bergen er den første i sitt slag. Tasteplassen er en tilrettelagt rasteplass med tilgang på gratis wi-fi. Flere tasteplasser vil bli åpnet rundt om i landet i løpet av året.Ifølge Trygg Trafikk skyldes en av tre trafikkulykker ufokuserte sjåfører.Fra 2005 til 2013 omkom 29 nordmenn som følge av mobilbruk i bil, ifølge Statistisk sentralbyrå.