Bakrus for Oktober-festen

Kaldt regnvær og strengere grensekontroll som følge av flyktning- og migrantsituasjonen får skylden for at den to uker lange Oktoberfest-feiringen i München har hatt 400.000 færre besøkende enn i fjor.

Foto: AP

Mens det i fjor ble registrert 6,3 millioner besøkende til Oktoberfest, dukket det i år opp bare 5,9 millioner mennesker, viser offisielle tall som ble lagt fram søndag, den siste dagen av den to uker lange feiringen.Disse to ukene har vært preget av kjølig og vått vær. Det har heller ikke gjort situasjonen enklere når grensekontrollen nå er strengere som følge av bølgen av flyktninger og migranter som vil til Tyskland, påpeker Münchens borgermester og Oktoberfest-sjef Josef Schmid. Han er likevel ikke skuffet.– 400.000 færre besøkende, ja, men Oktoberfest står fortsatt høyt i kurs, sier han.Antallet er imidlertid det laveste siden 2009. Nedgangen på 400.000 besøkende fra i fjor til i år har bidratt til at ølsalget falt med like mange store ølmugger, til 7,3 million liter.Bølgen av mennesker på flukt bidro til at politiet i Bayern var i beredskap, særlig på hovedjernbanestasjonen i München, der 20.000 flyktninger og migranter ankom samtidig som festivalen startet. Men en oppsummering fra politiet søndag viser at alt har gått bra for seg. Ingen spesielle hendelser å melde, opplyser politiet.Årets Oktoberfest var den 182. i historien. Den første ble arrangert i 1810. (©NTB)