Bevæpnet pengeinnkrever gikk feil – to ganger

En 34 år gammel pengeinnkrever som to ganger prøvde å kreve inn penger fra feil person, er dømt til to års fengsel.

Scanpix

I mai knuste han vinduet i inngangsdøren til en bolig og rettet en avsagd hagle mot mannen som bodde der. Offeret fikk beskjed om at han skyldte 30.000 kroner, men pengeinnkreveren hadde gått feil, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det hadde han også gjort to måneder tidligere, og nå må han belage seg på å ikke kunne gå noen steder på en stund.Sarpsborg tingrett har dømt mannen til to års fengsel, hvorav ni måneder ble gjort betinget, for de to torpedotabbene og flere andre forhold. Forsvareren mente mannen måtte frifinnes fordi han ga opp forsøket på å kreve inn penger da han skjønte at han hadde «dreti seg ut», som 34-åringen formulerte det i retten. Men domstolen mente altså det ikke var nok til å slippe straff. Mannen som ble truet med våpen er tilkjent en erstatning på 10.000 kroner. 34-åringen må også betale erstatning til et verksted og en butikk han har stjålet fra. I tillegg ble han fradømt retten til å kjøre bil på livstid, noe som i praksis betyr at han må belage seg på å være fotgjenger i minst fem år. (©NTB)