Bilbransjen skuffet over statsbudjsettet

- Hva er dette for noe? De har skrytt av at det skal legges om, men gjør ingenting, sier Opels informasjonssjef.

Illustrasjonsfoto: AP

Regjeringen foreslår kun prisjustering på 2,5 prosent av satsene i engangsavgiften for biler i 2016. Det skuffer bransjen, ifølge DN.Det var på forhånd ventet at det ville komme store endringer i bilavgiftene for neste år. Men til tross for at regjeringen hadde varslet et retningsskifte i fremtidens politikk for bilavgiftene, tar den bare «sikte på en slik omlegging over tid».- Det er skuffende at regjeringen for andre året på rad står på stedet hvil. Vi hadde ønsket oss en grønnere profil på bilavgiften enn i dag, sier leder av Bilimportørenes Landsforening, Erik Andresen, til DN.- Hva er dette for noe? De har skrytt av at det skal legges om, men gjør ingenting. De har vel kanskje ombestemt seg da? sier Stein Pettersen, informasjonssjef i Opel Norge.Han får støtte av kommunikasjonsdirektøren i BMW Norge, Christian Gottschalk.- I forhold til de indikasjonene de har gitt, er det noe skuffende, sier Gottschalk til DN.