California innfører lov om likelønn

California fikk tirsdag en lov som skal sikre lik lønn for kvinner og menn, noe som blir svært godt mottatt i Hollywood.

AP Photo/Mark J. Terrill

– Loven er enda et steg mot å tette lønnsgapet mellom kvinner og menn, sier delstatens guvernør Jerry Brown.Mange av Hollywoods kvinnelige skuespillere har kjempet for loven. Ifølge magasinet Forbes tjente Hollywoods best betalte skuespiller Robert Downey Jr. 80 millioner dollar, cirka 665 millioner kroner i fjor. Den best betalte kvinnelige skuespilleren, Jennifer Lawrence, tjente 52 millioner dollar, cirka 434 millioner kroner.– Dette er et avgjørende steg mot å sikre at kvinner i California ses på og blir verdsatt som likeverdige, sier den Oscar-vinnende skuespilleren Patricia Arquette i en kommentar.Hun kom med en appell om likelønn da hun holdt sin takketale under Oscar-utdelingen i år, der hun fikk prisen for beste kvinnelige birolle for filmen «Boyhood». (©NTB)